Kodluyoruz...

Kodluyoruz...

KodlaZon projesi Kapsamında Bilişim Teknolojileri ve Yazılım derslerimizde Rabotik Kodlama yapıyoruz.

Öğrencilerimiz , Ardunio ve  mBlock Blok tabanlı uygulama ile kodlama gerçekleştirmektedir. 

06.01.2022 444

İşte Size Robotik ve Kodlama Eğitiminin Faydaları ;  çocuklara kod yazmayı teşvik etmekle mümkündür. Kod yazma için programlama yapma yada bilgisayar kullanıcısı olmamız gerekmez. Çocuklar kodlama programları ile eğlenerek kodlama yapmayı öğrenmesi sağlanabilir. Kodlama ile kendinizi geliştirmek, çocuklarınıza ilham vermek ve eğlenmek mümkündür.

Robotik ve Kodlama eğitimi öğrenme ve yenilenme becerileri, yaratıcılık ve yenilenme becerileri, eleştirel düşünme ve problem çözme becerileri, iletişim ve işbirliği becerilerini geliştirmemizi sağlar.

Robotik kodlama sadece verilen materyalin kodlanması değildir. Eldeki materyaller ile çalışan bir ürün çıkarmak da robotik kodlamanın yaratıcılık kısmında yer almaktadır. Önce hayal edilir, ürün tasarlanır ve kodlanarak çalışır hale getirerek yaratıcılığın kazandırılması hedeflenmektedir.

06-01-202206-01-202206-01-202206-01-202206-01-2022

Kodlanan ürünün çalışmaması, kodlarda ki  hata, ürün tasarımında ki sorun gibi ürün çıkarma sürecinde ki problemler ve hatalarla karşılaşabiliriz. Çocukların karşılarına çıkan bu durumda kazandıkları ve geliştirdikleri problem çözme becerisi ile sorunların üstesinden gelmeleri kolaylaşmaktadır. Kazanılan bu beceriyi hayatlarının içine entegre ederek önlerine çıkan sorunlar karşısında çözüm üretebilmeleri sağlanmaktadır.

Robotik kodlama denilince çocukların aklına gelen robot yapmak için yapılan programlama tanımı ile mekanik aletlerin elektronik devrelerin kodlanması ile hareket ve yönlendirme kabiliyetinin kazanır.

Başlanan işi ve projeyi takip etme, ürünü çalışabilir hale getirene kadar projesinin sorumluluğu çocukların sorumluluk becerisini kazandırır.

Belirgin olarak robotik ve kodlama eğitimi çocuklarda yaratıcılık, problem çözme, sorumluluk becerilerinin kazanılmasında etkili olsa da bunlarla sınırlı değildir. Çocuklarda araştırma yapmayı sağlayarak bilgi okuryazarlığı, bir ürünü baştan sona kendi bağımsız fikirleri ve yaratıcılığı ile yaparak öz-yönelim, doğrusunda ve yanlışında eleştirel düşünme, yapılan grup çalışmaları ve projeleri ile işbirlikli çalışma becerilerini de kazanması hedeflenmektedir.

Robotik Kodlama Öğrenmenin Çocuklara Faydaları

  • Analitik düşünme becerileri kazandırır.
  • Olay veya durumlar arasındaki ilişkileri görebilmesini sağlar.
  • Yaratıcı düşünmesine yardımcı olur.
  • Problem çözme yeteneğini artırır.
  • Sistematik düşünmesini sağlar.
  • Makinelerin çalışma mantığını kavramasına yardımcı olur.
  • Çocukların kod yazmayı öğrenmesi, yalnızca yaptıkları meslekte değil, yaşamlarının tümünde fark yaratmalarını sağlar.

Kod öğrenmek, mesleğini daha iyi yapmasını sağlayabilir üstelik, yaşam kalitesini artırmak için ona yol da gösterebilir. Düşünme becerilerini geliştirmek, problem çözmek ve yaratıcı düşünmek kod yazmayı öğrenerek gerçekleşebilir.